Het team van Paardenpraktijk Sweenslag

CHRISTL VAN DE POL

Erkend paarden -en keuringsdierenarts – Paardentandarts -FEI dierenarts – osteopaat paard EDO – dry needling behandelaar

Ik ben in 2006 afgestudeerd aan de Universiteit van Utrecht, in de richting paard en gezelschapsdieren. Mijn eerste werkervaring heb ik opgedaan bij Paardenpraktijk De Nethe in Mol (België), waar ik me hoofdzakelijk heb bezig gehouden met de merriebegeleiding, inclusief embryotransplantatie.Vervolgens heb ik de overstap gemaakt naar Dier-N-artsen in Waalwijk, waar ik me 3 jaar lang, naast de eerstelijnsgeneeskunde, toegelegd heb op het diagnosticeren van kreupelheden en de behandeling hiervan. Al snel werd mij duidelijk dat kreupelheden vaak samen gaan met allerlei problemen in de bovenlijn, de hals, de rug en het bekken. Omdat ik regelmatig geconfronteerd werd met de beperking van de reguliere geneeskunde op dat gebied, heb ik in 2013 mijn diploma osteopaat voor paarden EDO behaald aan het Vluggen Instituut.

Na bijna 5 jaar ervaring opgedaan te hebben, werd het tijd voor een nieuwe uitdaging: De start van mijn eigen paardenpraktijk, in het buitengebied tussen Zijtaart en Keldonk, waar ik met veel enthousiasme en vol overgave de zorg van uw trouwe viervoeter op me neem. Inmiddels is de praktijk volop gegroeid en heeft er ook uitbreiding plaats  gevonden op het gebied van de Gezelschapsdieren

In mijn vrije tijd houd ik me, samen met mijn vader, bezig met de fokkerij van dressuurpaarden. Onze merrie Saraya (v. Houston, mv. Ulster) heeft al diverse talentvolle veulens van oa. Royal Dance, Havidoff, Paganini en Vivaldo gebracht. Meerdere nakomelingen worden inmiddels op het allerhoogste niveau van de dressuursport uitgebracht. Tevens begeleid ik onze assistente Lobke, die merrie Evy (Vivaldo x Houston), uitbrengt in de dressuursport.

Mijn hond Indy, een 9 jarige heidewachtel, vergezelt mij bij iedere visite die ik afleg.

Eefje Veenendaal

 

Ik ben Eefje Veenendaal. Sinds kleins af aan wist ik al dat ik dierenarts wilde worden.

In 2019 ben ik afgestudeerd aan de Universiteit van Utrecht afstudeerrichting paard. Na mijn studie heb ik eerst een half jaar ervaring opgedaan bij een andere praktijk, waar ik zowel de paarden als gezelschapsdieren heb behandeld.

 

Sinds januari 2020 ben ik werkzaam bij praktijk Sweenslag. U kunt mij zowel bij de paarden als de gezelschapsdieren tegen komen, zowel op de praktijk als tijdens huisvisites.

Ik woon met mijn 2 katten in Mill. In mijn vrije tijd ben ik vooral te vinden op stal bij mijn paard Nova.

Anne Brünott

Europees specialist chirurgie en orthopedie paard – Chiropractor paard en hond

Ik ben Anne Brünott, de chirurg van Praktijk Sweenslag. Ik ben internationaal erkend specialist Chirurgie/Orthopedie Paard en heb mijn ECVS diploma (European College of Veterinary Surgeons).
Dit is een intensieve opleiding waarbij ik d.m.v. verschillende cursussen en stages alle kneepjes van de chirurgie zich eigen gemaakt heb.
Ik heb al bij verschillende klinieken in Nederland als in het buitenland (Verenigde Arabische Emiraten) gewerkt. Dit maakt dat ik me makkelijk aanpas aan de behoefte van de praktijk en flexibel ben. Ook kan ik de mogelijkheden van alle praktijken waar ik werk combineren en door mijn netwerk samenwerken met verschillende specialistische klinieken om zo de zorg voor uw paard te optimaliseren.
Ik ben op afroep op onze kliniek in Erp aanwezig. En denk ik op de achtergrond mee over patiënten. Christl houdt regelmatig even ruggenspraak met mij over een patiënt, want intercollegiaal overleg verbetert de patiëntenzorg, is onze visie!
Naast de chirurgie is de orthopedie ook mijn expertise en heb ik mij ook op de chiropractie van het paard toegelegd. Kortom een mooie toevoeging voor de praktijk om een specialist binnen de muren te hebben!
Inmiddels combineer ik mijn carrière met het moederschap. Ik ben moeder van 2 zoons; Duco van 6 jaar en Olivier van 3 jaar. Samen met mijn man Patrick wonen we in het kleine plaatsje Odijk, bij Utrecht. Maar thuiskomen doe ik nog altijd graag in Brabant!

Sanne Heesterbeek

 

Ik ben Sanne Heesterbeek, in 2011 maakte ik als stagiaire kennis met Praktijk Sweenslag. Dit was tijdens het afronden van mijn opleiding tot paraveterinair aan het NHB in Deurne. Het is fijn om terug te zijn en u en uw trouwe viervoeter te kunnen helpen.

 

 

Tijdens en na het afronden van mijn opleiding heb ik kennis opgedaan op verschillende praktijken, heb als manager op een kinderboederij gewerkt. En ook heb ik een eigen bedrijf gehad in het geven van paardrijlessen aan kinderen en jongeren met autisme.

Verder woon ik in Bladel en ben ik moeder van een zoontje van bijna 4 jaar. Ik ga graag een eind wandelen, lees graag een boek onder een dekentje op de bank en ik sta graag in de keuken voor het bakken van een taart(je).

Ik zal meerder dagen per week aanwezig zijn op de praktijk en sta dan graag voor u klaar. Ik hoop u binnenkort te begroeten.

Cheyenne van Gog

 

Mijn naam is Cheyenne van Gog, 22 jaar oud en woon in Deurne.

In 2021 ben ik afgestudeerd als paraveterinair op het Helicon.

Tijdens mijn studie heb ik stage gelopen binnen de praktijk en sinds 2021 werkzaam bij praktijk Sweenslag.

Tevens heb ik ook een eigen hondentrimsalon en ik vind het super leuk dat ik dit kan combineren.

Ik ben gek op alle dieren.

In mijn vrije tijd geniet ik van mijn hondje Balou en paard Nandiamo.

Ik sta graag op maandag en donderdag (en tijdens spoeddiensten) voor u klaar!

Lobke Bakker

Mijn naam is Lobke en al enige tijd een van de vaste gezichten op de praktijk.

In 2014 ben ik afgestudeerd bij NHB Deurne als Dierenartsassistente Paraveterinair paard. Ik begon mijn werkzaamheden bij Praktijk Sweenslag al in 2012 als stagiaire en sinds 2014 ben ik een vaste kracht! Ik geniet van het afwisselende werk, de nodige drukte en de liefde voor dieren tijdens mijn werk. Naast mijn werkzaamheden als Paraveterinair, ben ik ook gecertificeerd sportmasseur voor paard.

In 2019 ben ik getrouwd met Mike en samen hebben wij 2 heerlijk ondernemende zoontjes. Ook genieten wij van het gezelschap van onze hondjes, kat en de paardjes, welke aan huis staan.

Ook al ben ik klein van stuk, in de praktijk ben ik ‘een Manus van alles’. Op woensdag en vrijdag (en tijdens spoed-diensten) sta ik klaar voor u en uw dier!

Floor Provoost

Mijn naam is Floor Provoost en ik ben woonachtig in Best. Op dit moment ben ik de opleiding paraveterinair aan het afronden, deze volg ik aan het Yuverta mbo in Den Bosch. Ik verwacht in juli 2024 mijn diploma tebehalen.

Nadat ik het keuzedeel paardenkliniek heb gevolgd in mijn derde jaar,ben ik stage gaan lopen bij praktijk Sweenslag. Dit beviel ontzettendgoed en ik voel me hier erg op mijn plek. Vanaf februari 2024 ben ik danook werkzaam bij de praktijk.Ik ben zelf ook fanatiek in de dressuur sport met de Friese merrie Yadevan mijn overburen. Wij zijn regelmatig te vinden bij de dressuurcompetities van de fokverenigingen van het Friese paard, maar ook dereguliere competities rijden we graag mee. Verder heb ik thuis nog eenhele bups cavia's en konijnen, maar ook een hondje en een dikstaartgerbil.Verder heb ik nog mijn eigen huisdierenoppas service, dit doe ik metveel plezier sinds 2021.

Fred van de Heuvel

FredGediplomeerd hoefsmid

Johan van de Pol

Al op zeer jonge leeftijd kwam ik in contact met dieren en groeide er mee op. Dit varieërde van konijnen, cavia’s en kippen tot honden, koeien, varkens en paarden. Paarden, kippen en vogels bezit ik nog steeds en daaraan beleef ik erg veel plezier. Hoewel ik niet meer actief ben als ruiter, kan de paardensport mij nog steeds wel erg boeien. De nadruk ligt voor mij nu op de fokkerij van dressuurpaarden, wat mij erg veel voldoening geeft. De juiste hengstenkeuze blijft ieder jaar toch een uitdaging en ook de naderende geboorte zorgt steeds weer voor een spannende tijd met vaak slapeloze nachten. Ik ben pas helemaal opgelucht als uiteindelijk een gezond veulen ter wereld is gekomen.

Dat ik op 58-jarige leeftijd mijn jongensdroom, werken met paarden, in vervulling zie gaan, had ik nooit verwacht, maar het maakt mij een gelukkig mens.
Naast mijn werkzaamheden als (inval)assistent, verzorg ik ook het management en de administratie van Praktijk Sweenslag.