Het team van Paardenpraktijk Sweenslag

CHRISTL VAN DE POL

Erkend paarden -en keuringsdierenarts – Paardentandarts -FEI dierenarts – osteopaat paard EDO – dry needling behandelaar

Ik ben in 2006 afgestudeerd aan de Universiteit van Utrecht, in de richting paard en gezelschapsdieren. Mijn eerste werkervaring heb ik opgedaan bij Paardenpraktijk De Nethe in Mol (België), waar ik me hoofdzakelijk heb bezig gehouden met de merriebegeleiding, inclusief embryotransplantatie.Vervolgens heb ik de overstap gemaakt naar Dier-N-artsen in Waalwijk, waar ik me 3 jaar lang, naast de eerstelijnsgeneeskunde, toegelegd heb op het diagnosticeren van kreupelheden en de behandeling hiervan. Al snel werd mij duidelijk dat kreupelheden vaak samen gaan met allerlei problemen in de bovenlijn, de hals, de rug en het bekken. Omdat ik regelmatig geconfronteerd werd met de beperking van de reguliere geneeskunde op dat gebied, heb ik in 2013 mijn diploma osteopaat voor paarden EDO behaald aan het Vluggen Instituut.

Na bijna 5 jaar ervaring opgedaan te hebben, werd het tijd voor een nieuwe uitdaging: De start van mijn eigen paardenpraktijk, in het buitengebied tussen Zijtaart en Keldonk, waar ik met veel enthousiasme en vol overgave de zorg van uw trouwe viervoeter op me neem. Inmiddels is de praktijk volop gegroeid en heeft er ook uitbreiding plaats  gevonden op het gebied van de Gezelschapsdieren

In mijn vrije tijd houd ik me, samen met mijn vader, bezig met de fokkerij van dressuurpaarden. Onze merrie Saraya (v. Houston, mv. Ulster) heeft al diverse talentvolle veulens van oa. Royal Dance, Havidoff, Paganini en Vivaldo gebracht. Meerdere nakomelingen worden inmiddels op het allerhoogste niveau van de dressuursport uitgebracht. Tevens begeleid ik onze assistente Lobke, die merrie Evy (Vivaldo x Houston), uitbrengt in de dressuursport.

Mijn hond Indy, een 9 jarige heidewachtel, vergezelt mij bij iedere visite die ik afleg.

Anne Brünott

anneEuropees specialist chirurgie en orthopedie paard – Chiropractor paard en hond

Ik ben Anne Brünott, de chirurg van Praktijk Sweenslag. Ik ben internationaal erkend specialist Chirurgie/Orthopedie Paard en heb mijn ECVS diploma (European College of Veterinary Surgeons).
Dit is een intensieve opleiding waarbij ik d.m.v. verschillende cursussen en stages alle kneepjes van de chirurgie zich eigen gemaakt heb.
Ik heb al bij verschillende klinieken in Nederland als in het buitenland (Verenigde Arabische Emiraten) gewerkt. Dit maakt dat ik me makkelijk aanpas aan de behoefte van de praktijk en flexibel ben. Ook kan ik de mogelijkheden van alle praktijken waar ik werk combineren en door mijn netwerk samenwerken met verschillende specialistische klinieken om zo de zorg voor uw paard te optimaliseren.
Ik ben op afroep op onze kliniek in Erp aanwezig. En denk ik op de achtergrond mee over patiënten. Christl houdt regelmatig even ruggenspraak met mij over een patiënt, want intercollegiaal overleg verbetert de patiëntenzorg, is onze visie!
Naast de chirurgie is de orthopedie ook mijn expertise en heb ik mij ook op de chiropractie van het paard toegelegd. Kortom een mooie toevoeging voor de praktijk om een specialist binnen de muren te hebben!
Inmiddels combineer ik mijn carrière met het moederschap. Ik ben moeder van 2 zoons; Duco van 6 jaar en Olivier van 3 jaar. Samen met mijn man Patrick wonen we in het kleine plaatsje Odijk, bij Utrecht. Maar thuiskomen doe ik nog altijd graag in Brabant!

Lobke van Popering

IMG_6013Paraveterinair dierenartsassistente – sportmasseur paard – dressuuramazone

Ik ben 23 jaar en ik woon in Wanroij. Ik heb de opleiding Horse & Health gevolgd bij
Helicon NHB Deurne met als afstudeerrichting paraveterinair paard. Mijn hobby’s zijn paardrijden en wandelen met mijn hondje Bram. Ondanks dat ik klein van stuk ben, ben ik van ‘alle markten thuis’. Dit verschilt van het scheren van paarden tot het assisteren bij operaties.
In augustus 2012 ben ik het team van Praktijk Sweenslag komen versterken, eerst als stagiaire en sinds juli 2014 als vaste kracht.

Naast mijn werkzaamheden als dierenarts-assistente, ben ik ook gecertificeerd paardenmasseur. Ook rijd ik enkele paarden van Praktijk Sweenslag, waaronder Sweenslag’s Evy. Momenteel starten we M2 en dit met succes!

Binnen Praktijk Sweenslag ben ik verantwoordelijk voor alle voorkomende werkzaamheden en heb ik me toegelegd op het advies rondom de (dieet)voeding van uw hond of kat. Van maandag t/m vrijdag sta ik klaar om u als klant te woord te staan en ik hoop u dan ook snel te mogen begroeten!

Irma Dix

-Algemeen medewerker
-Dressuuramazone

Ik ben 53 jaar en woon in Oss.
Ik ben getrouwd en heb 3 kinderen.
Mijn liefde voor dieren heb ik al van kinds af aan. Er waren altijd wel katten, honden, kippen en paarden rondom ons huis.
Mijn grootste hobby is wel de paarden. Ik heb diverse paarden zelf zadelmak gemaakt en in de dressuur uitgebracht tot Z niveau. Daarnaast ben ik werkzaam geweest op een paardenfokkerij, waarbij ik naast de dagelijkse verzorging van de merries en de veulens, ook de opfok van de jonge paarden op me nam.
Helaas is dit na 18 jaar ten einde gekomen, maar ik ben blij de kans te hebben gekregen om mij verder te ontwikkelen bij Praktijk Sweenslag.

Ik hoop u graag binnenkort te mogen begroeten!

Fred van de Heuvel

IMG_6005Gediplomeerd hoefsmid

Johan van de Pol

Al op zeer jonge leeftijd kwam ik in contact met dieren en groeide er mee op. Dit varieërde van konijnen, cavia’s en kippen tot honden, koeien, varkens en paarden. Paarden, kippen en vogels bezit ik nog steeds en daaraan beleef ik erg veel plezier. Hoewel ik niet meer actief ben als ruiter, kan de paardensport mij nog steeds wel erg boeien. De nadruk ligt voor mij nu op de fokkerij van dressuurpaarden, wat mij erg veel voldoening geeft. De juiste hengstenkeuze blijft ieder jaar toch een uitdaging en ook de naderende geboorte zorgt steeds weer voor een spannende tijd met vaak slapeloze nachten. Ik ben pas helemaal opgelucht als uiteindelijk een gezond veulen ter wereld is gekomen.

Dat ik op 58-jarige leeftijd mijn jongensdroom, werken met paarden, in vervulling zie gaan, had ik nooit verwacht, maar het maakt mij een gelukkig mens.
Naast mijn werkzaamheden als (inval)assistent, verzorg ik ook het management en de administratie van Praktijk Sweenslag.